Jdi na obsah Jdi na menu

Oblíbené písničky

13. 5. 2022

Zde je seznam mých nejoblíbenějších písniček, nehledě na kapelu, která jí nazpívala. U každé kapely vyberu 5 SKLADEB a pak písně, od jiných kapel. Ke každé Vám napíšu stručně, proč jí mám rád. Zde jsou nezávislé na pořádí, jak moc mám danou skladbu rád:

blind-guardian.jpg

helloween2018.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BLIND GUARDIAN:

1.Blind Guardian- Secrets of the American Gods. 

Tuhle píseň si velice rád pouštím, když se cítím úzce, když si myslím, že mě někdo sleduje pomocí čipů v PC, mobilu a čipů v jiných věcech. Skladba mě naučila spoustu náboženských slov a je fakt pěkně propracovaná a momentálně v roce 2022, nejnovější písničkou od "Slepých Strážců" z Německa. 

2.Blind Guardian-Voice in the dark.  

Písničku jsem si oblíbil, jelikož mám rád metál a je hodně energická. 


 

3. Blind Guardian-Bright eyes. 
Píseň popisuje život samotáře a docela dost se v ní vidím. Hodně podobně je myšlená i skladba Spread your wings (Rozprostři svá křídla): 
https://www.youtube.com/watch?v=1-wSnpkRDvY

4. Blind Guardian-Wheel of Time

Píseň je krásná, odpočinková, naplňující energií a nadějí a hlavně, orchestr hrající zde, je z Prahy! Moje nejoblíbenější a motivující část skladby je v 6:30 minutách.

5. Blind Guardian-Nightfall   

Skladba popisuje ve zkratce děj knihy Silmarillion a vlastně, proč knížku tolik mám rád. Ze začátku děje knihy jsem si musel dělat i zápisky u jmen Božských postav, takže je zde nějaké to Božstvo a vypráví o začátku života ve Středozemi a je to vlastně "první nádech" pro připravujícího čtenáře na děj Hobita, a následně Pána Prstenů. 


 

 

HELLOWEEN

1.Helloween-Best time  

Píseň už podle názvu "best time" (nejlepší časy), popisuje nejdůležitější věc potřebnou k životu, a to LÁSKU a užívat si života. 

2.Helloween-Dr. Stein   

Skladba má velice originální název a popisuje život bláznivého chemika Steina (vyslovujeme anglicky "Štýn", německy "Štajn"). Náš bláznivý Doktor tvoří ve své laboratoři modré, šedé, a dokonce zelené příšerky. Díky své originalosti a pěknému "videjku" jsem si skladbičku velmi rychle zamiloval. 

3.Helloween-Mr Torture  
Stejně jako u č. 2., je originálně vymyšlená. Víc k tomu nejde říct wink.

4.Helloween-Forever and one 
 

5.Helloween-Fear of the Fallen